< >

tand eruit, implantaat erin

Een van de nieuwste mogelijkheden is de directe plaatsing.

Wanneer een tand niet meer gered kan worden, is het mogelijk om meteen na het trekken, een implantaat te plaatsen. Hierdoor is er slechts één behandeling en behoeft er maar één keer verdoofd te worden. 


de ingreep

De tand wordt uit de kaak gehaald en de bestaande holte wordt voorbereid om het implantaat te kunnen plaatsen. Met een boor wordt de juiste locatie bepaald en vervolgens wordt het implantaat geplaatst.

 

 

De verwijderde tand wordt opgemeten en er wordt een, qua grootte en vorm, vergelijkbaar implantaat uitgezocht en geplaatst.

De ingreep gebeurt absoluut pijnloos! Ook na de ingreep heeft men geen pijn!

 

 

De onderste foto is 10 dagen na de ingreep. De hechtingen zijn nog aanwezig. Er moet nu 3 maanden worden gewacht waarna het implantaat met laser vrij wordt gelegd.

 

 


de digitale 'afdruk'

Om een tand te kunnen maken hebben we een model nodig. Een één-op-één model waarop we een kroon kunnen maken wordt door een 3d printer geprint.

Om dit te kunnen maken, wordt er een plastic buisje in het implantaat geschroefd. Hier wordt een digitale 3dimensionale foto van gemaakt.

De foto gaat naar het tandtechnisch laboratorium waar de designing (vormgeving) plaatsvindt.

Na de designing wordt door een robot de tand uit een plaat porselein gefraist.

 

 


De kroon geplaatst

Als het tandtechnisch laboratorium de kroon heeft gemaakt, kan deze worden geplaatst.

Normaal gesproken duurt het 2 tot 3 weken voor een dergelijk werkstuk wordt klaar is.

Wij verkiezen altijd een vastgeschroefde kroon boven een verlijmde kroon. In dit geval kon dat niet en moest er een opbouw worden vastgeschroefd en de echte kroon worden verlijmd.


afbehandeld