< >

Tandtechnisch Laboratorium Stadhuisplein

Met de aanwezigheid van het Tandtechnisch Laboratorium Stadhuisplein hebben wij voor u een vertrouwd adres voor het aanmeten van nieuwe protheses.

Ook voor alle reparaties kunt u bij Dhr. Alex Mastbooms dagelijks terecht.

Doordat het hele proces op onze locatie worden uitgevoerd zijn wij in staat u zo snel mogelijk weer op weg te helpen.


Tandtechnisch Laboratorium Vlissingen

Wanneer tanden of kiezen grote vullingen bevatten en daardoor erg verzwakt zijn, kan de tandarts voorstellen om een tand of kies te bekronen.

De tand of kies wordt afgeslepen, zodat hij geen contact meer maakt met de buurtanden en de tanden van de andere kaak. De ruimte die dan ontstaat kan opgevuld worden met een kroon, die als een soort huls over de tand heen geplakt wordt en zo de ontstane ruimte naar de buurtanden toe weer opvult. Dit gebeurt doorgaans met goud/goud-opgebakken porselein/porselein (zirconium=versterkt porselein).

Wanneer er kronen aan elkaar worden gemaakt spreekt men van een brug.
Ook op implantaten, zijnde chirurgisch aangebrachte kunstwortels in kaak, worden doorgaans van kronen voorzien.

Tandtechnisch Laboratorium Vlissingen is een laboratorium wat deze delicate werkstukken maakt. Hiervoor heeft het laboratorium alle moderne apparatuur en een zeer ervaren expert in huis.

Ook op het esthetisch vlak is het laboratorium zeer kundig en ervaren.
De tandartspraktijk prijst zich dan ook gelukkig met de mogelijkheid om kronen aan de stoel samen met de tandtechnicus te kunnen beoordelen en daar waar nodig te corrigeren.
Hierdoor kan er met uiterste precisie gewerkt worden aan vorm en kleur om zo tot een uniek werkstuk te komen, waarbij de kroon van zijn niet-bekroonde buurtanden niet te onderscheiden is.


Voor meer esthetische voorbeelden kunt u kijken onder de knop esthetische tandheelkunde casus 1, casus 2 en casus 3.